Technische ontwerpen voor leidingprojecten

Van grove schetsen tot uiterst gedetailleerde tekeningen. Amsterdam Engineering kent alle niveaus van het technisch ontwerp van ondergrondse transportleidingen.

We maken totaaloverzichten, bovenaanzichten met details en profielen, detailtekeningen van kruisingen – en alle andere details die nodig zijn om tot een helder technisch ontwerp te komen.

Onze technische ontwerpen voor transportleidingsystemen zijn toepasbaar in verschillende fasen van het ontwikkelproces. Zo kunnen we na de uitvoering een as-built dossier opstellen. Bovendien kunnen we tekeningen uitwerken tot het niveau waarop deze direct bruikbaar zijn om de aanmelding bij het Kadaster (WION) te doen.

Ontwerpen in 3D

Voor het ontwerpen van complexe pijpleidingsystemen maken wij gebruik van Civil 3D. Om in 3D te kunnen werken, creëren wij een BIM-model waarin onder andere het maaiveld, de KLIC en de proefsleuven in 3D verwerkt worden. Doordat de gegevens driedimensionaal worden weergegeven, kunnen wij de informatie geautomatiseerd presenteren in werktekeningen met doorsnedes en (hoogtelengte)profielen. Deze analyse zorgt voor een hogere kwaliteit van werktekeningen, verlaagt de foutgevoeligheid en zorgt voor een efficiënter proces. Verder maakt dit model het mogelijk om (onverhoopte) aanpassingen tijdens de uitvoering – bijvoorbeeld door een afwijking in de KLIC – snel te realiseren.

Ons uitgangspunt is dat een tekening eigenlijk voor zichzelf moet spreken. Zelfs een weergave van het meest technische ontwerp moet een helder verhaal vertellen dat door alle betrokkenen kan worden doorgrond. Interesse? Onze engineers staan voor u klaar.